R.Nadal – R.Federer (Wimbledon 08)

R.Nadal - R.Federer (Wimbledon 08) R.Nadal - R.Federer (Wimbledon 08)

Erkek tenisinin tepesinde, dünyanın son 5 yıldır 1 numarası Roger Federer yapayalnızdı. Ancak 2008 yılında yaşananlar, Federer’in hemen yanına güçlü rakibin gelmesini sağladı.

2008 Wimbledon Tek Erkekler Finali Rafael Nadal – Roger Federer 2007 yılı bitmeden önce kimse 2008’de olacakları tahmin edemezdi.

Son büyük turnuva olan ve sadece en iyi tenisçilerin katıldığı ‘Tennis Masters Cup’ta Federer, hiç de zorlanmadan şampiyonluğa ulaşmış ve damga vurduğu 2007 yılını başarıyla noktalamıştı. 2008 yılı şampiyon için hiç iyi geçmedi.

Aslında üst düzey bir tenisçi için hiç de kötü olmayacak sonuçlar alan (Avustralya Açık’ta yarı final, Fransa Açık’ta final, Wimbledon’da final) Federer, hiç Grand Slam kazanamayarak otoriteleri şaşkına çevirdi. Çünkü Federer için; ‘Tenis 2 kişiyle oynanan, sonunda Federer’in kazandığı bir oyundur’ şeklinde methiyeler diziliyordu.

Wimbledon’da 6.kez üst üste şampiyon olmaya gelen Roger Federer, Rafael Nadal tarafından durduruldu. 4 saat 48 dakika süren maç, tenis tarihine geçti ve en unutulmaz maçlar arasında yer almayı başardı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*