Federer’i devirdi kupaya uzandı

edenJo-Wilfried Tsonga edenJo-Wilfried Tsonga

Kanada Masters’ta sırasıyla Novak Djokovic, Andy Murray ve Grigor Dimitrov’u mağlup ederek üst üste üç “ilk 10” tenisçisini mağlup edenJo-Wilfried Tsonga, finalde bir başka ilk 10’da bulunan raket Roger Federer ile karşı karşıya geldi.

Kariyerinin 22. Masters zaferini kovalayan Federer ise istediğini alamadan korttan ayrılmış oldu. Mücadele iki tenisçinin servis şovuyla başladı. Rakipler kendi servis oyunlarında harika bir performans gösterince setin 12. oyununa kadar servis kırma şansı ortaya çıkmadı.

Federer 6-5 gerideyken sette kalmak için servislerini gönderdi ve Tsonga bu oyunda bulduğu ilk servis kırma puanını kullanarak seti hanesine yazdırdı. İkinci set de servis dominasyonuyla başladı ancak bir süre sonra Federer servislerinde hata yapmaya başladı. Sekizinci oyunda dört servis kırma puanından faydalanamayan Fransız Tsonga, eski dünya 1 numarası karşısında 10. oyunda set puanı elde etti ancak Federer bunu da savundu.

Tie-break’e giden seti kazanan Tsonga, bu yılki ilk şampiyonluğuna da ulaşmış oldu. Bu yılki yedinci finalini oynayan Federer beşinci kez mağlup olurken, Jo-Wilfried Tsonga kariyerinin 2. Masters zaferini elde etti.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*