Petrova da çeyrek finalde

Nadia Petrova Nadia Petrova

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası’nda 3 numaralı seri başı Rus Nadia Petrova, çeyrek finale yükseldi.

Tekstilkent Tenis Arena’da gerçekleştirilen organizasyonda, merkez kortta yapılan maçta Petrova, Polonyalı rakibi Marta Domachowska’yı 6-2’lik setlerle 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Petrova, rakibinin sert servisleri karşısında hata yapmazken, fileye yakın oyunlarda da sert smaçlarla üst üste sayılar aldı. Domachowska, rakibinin yorulduğu son bölümlerde atak yapmaya çalıştıysa da servislerde yaptığı hataların yanı sıra rakibinin smaçlarına karşılık veremedi.

Böylece 78 dakika süren maçı 2-0 kazanan Rus sporcu, çeyrek finalist oldu.

-HAVA SICAKLIĞI ETKİLEDİ-

İlk iki gününde seyircinin ilgi göstermediği turnuvayı hava sıcaklığı da etkiledi.

Özellikle dünya sıralamasında 25. sırada bulunan Petrova ile Domachowska arasında yapılan ve zevkli geçen karşılaşma hava sıcaklığının etkisinde kaldı. Aşırı sıcaklar sonrası tribünde az sayıdaki sporsever maçları izlerken, oyunculara nazaran seyirciler daha çok terledi.

Petrova ile Domachowska arasındaki karşılaşmayı izleyen bazı tenis severler de hava sıcaklığına daha fazla dayanamadı ve tribünü terk etti.

-PETROVA, EVSİZLERE PARA KAZANDIRDI-

Dünyanın önemli tenisçilerinden Rus raket Nadia Petrova, Polonyalı rakibi karşısında yaptığı ace ile evsizlere para kazandırdı.

Rakibi karşısında ace (atılan servisin rakip tarafından karşılanamaması durumunda kazanılan direkt sayı) başarısı gösteren Petrova, böylece yetersiz barınma koşullarına karşı yeni evler inşa edilmesi için Whirlpool sponsorluğunda oluşturulan fona 10 Avro kazandırmış oldu.

2006 yılından beri gerçekleştirilen proje sayesinde aile reisi kadın olan ve yetersiz barınma koşulları nedeniyle sağlıkları ve yaşam şartları tehdit altında olan ailelere yeni bir yaşam sunmak için bir fon oluşturuldu. Bu projenin destekleyicilerinden olan Petrova, bugünkü başarısıyla para kazandırmış oldu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*