Çekişme yok; Federer var

federer federer

Tenisseverlerin büyük bir heyecanla beklediği maçın galibi 61 dakika sonunda Roger Federer oldu.

enis tarihinin en büyük rekabetine imza atan Roger Federer ile Rafael Nadal’ı karşı karşıya getiren Atp Dünya Turu Finalleri B grubu ikinci maçında gülen taraf İsviçreli oldu. Federer, baştan sona üstün götürdüğü maçı 6-3 ve 6-0’lık setlerle kazanarak grupta ikide iki yaptı.

Dev randevunun açılış setinde ilk servis kırmayı gerçekleştiren taraf Roger Federer oldu. Rakibinin servisini altıncı oyunda kırmayı başaran İsviçreli, avantajını setin sonuna kadar korudu ve ilk seti 6-3’lük skorla hanesine yazdırdı. Açılış setinin en dikkat çekici istatistiği Nadal’ın sadece 1 puan vuruşu üretmesiyken Federer oyuna giren ilk servislerinden %80 oranında puan çıkardı.

Mücadelenin ikinci setine Federer servis kırarak başladı. Servislerinde rakibine göz açtırmayan Federer, maçı hakimiyeti altına aldı ve ezeli rakibine oyun dahi vermeden 6-0’lık skorla kazandığı ikinci set sonrası mücadeleyi galibiyetle tamamladı.

Federer, böylelikle Rafael Nadal’la olan rekabetinde sert zeminlerdeki üstünlüğünü geri alırken aynı zamanda gruptan çıkmayı da garantileyerek adını yarı finale yazdırdı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*