Paris’in Diktatörü!

Nadal Nadal

Sezonun ikinci Grand Slam turnuvası olan ve Fransa’da düzenlenen Roland Garros tek erkekler finalinde şampiyon belli oldu. Dünya 1 numarası ile dünya 2 numarasının karşılaştığı Fransa Açık tek erkekler finalinde, İspanyol raket Rafael Nadal mutlu sona ulaştı.

İlk setin sekizinci oyununda servis kıran Sırp raket Novak Djokovic sette avantaj sağladı ve skoru 5-3′e taşıdı. Set sayısı için çıktığı serviste 2 kez servis kırma puanı çeviren Novak Djokovic seti 45 dakika sonunda 6-3 kazandı.

İkinci sette de ilk set gibi dikkatli oyun devam etti. Altıncı oyunda 40-30 Nadal öndeyken aldığı sayı Djokovic’in itirazı ile kontrol edildi ve Rafa’nın puanı geri alınarak 40-40 eşitlik oldu. Bu oyunda bir kez daha avantaja geçen Nadal bu sefer servisi kırdı ve sette durumu 4-2′ye getirdi. Djokovic’in cevabı gecikmedi ve 2 kez yakaladığı servis kırma şansını iyi değerlendirerek sette durumu 4-3′e taşıdı. Durum 6-5 Nadal’ın lehineyken 2 kez servis kırma şansı yakalayan İspanyol tenisçi bu şansı iyi değerlendirdi ve seti 7-5 alarak maçı 1-1′lik eşitliğe taşıdı.

Rafael Nadal’ın servisleriyle başlayan üçüncü setin ikinci oyununda servis kıran Nadal, üst üste 3 oyun alarak sette büyük avantaj sağladı. Beşinci oyunda 40-15′ten gelen Djokovic servis kırma şansı yakalasa da, Nadal servisini kırdırmadı ve sette durumu 4-1 yaptı. Yedinci oyunda 1 kez servis kırma şansı yakalayan Djokovic bunu kullanamadı. Yine bu oyunda istediği vuruşu yapamayan Sırp tenisçi, raketini yere fırlattı ve seyircilerden tepki aldı. Durum 5-2 Nadal’ın üstünlüğü ile devam ederken bir kez daha servis kıran dünya 1 numarası seti 6-2 kazandı ve maçta 2-1 öne geçti.

Dördüncü setin altıncı oyununda bir kez servis kırma şansı yakalayan Nadal servisi kırdı fakat sonraki oyunda servisine tutunamadı ve avantajını kaybetti. Ardından gelen oyunda servisini kırdırmayan Djokovic sette durumu 4-4′e getirdi ve eşitliği tekrar sağladı. Onuncu oyunda bir kez servis kırma şansı yakalayan ve bunu da iyi değerlendiren Nadal seti 6-4 maçı ise 3-1 kazandı.

3 saat 50 dakika süren karşılaşma sonunda 14. slam ve 9. Fransa Açık şampiyonluğunu kazanan Rafael Nadal, 5 sene üst üste Fransa Açık şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*